Hometutkimukset ja mikrobinäytteenotot

Homeet tarvitsevat kasvaakseen ravinteita, lämpöä ja kosteutta. Kosteus on tärkeä homeiden kasvun käynnistävä tekijä.

Tutkimme mahdolliset homekasvustot ja selvitämme syyt niiden syntymiseen. Vaurion laajuus kartoitetaan silmämääräisesti ja kosteusmittauslaitteistoja apuna käyttäen. Tarvittaessa rakenteista otetaan näytteitä, jotka analysoidaan laboratoriossa. Laadimme myös tarvittavat suunnitelmat homeongelmien korjaamiseksi.

Rakenteiden pinta- ja materiaalinäytteiden analysointi auttaa kunnostussuunnitelman laatimisessa. Näyte voidaan ottaa suoraan materiaalista, jossa mikrobikasvua epäillään olevan, tai epäillyn kasvuston pinnalta voidaan ottaa pintanäyte.

Sisäilmanäytteen ottamista suositellaan silloin, kun asukkailla on oireita, joita epäillään homevaurioiden aiheuttamiksi, esimerkiksi silmien ärsytysoireita, iho-oireita, poikkeavaa väsymystä, jatkuvia poskiontelo- ja keuhkoputkentulehduksia. 

sisailmatutkimukset laitteet 2home mikrobitutkimus1Kosteus- ja homevauriota on myös syytä epäillä, kun

  • tunnet epämiellyttävää hajua
  • tunnet maakellarin hajua
  • tunnet tunkkaista tai imelää hajua
  • huomaat maalin hilseilyä
  • huomaat parketin tummumista
  • huomaat värimuutoksia tapeteissa tai maalipinnoilla

Vastuuhenkilöllämme on Rakennusterveysasiantuntijan RTA pätevyys.

Rakennusalan ammattilainen

home sweet home

Ajankohtaista

Syksy on jo tulossa ja mikäli olet aikeissa myydä omakotitaloasi, kannattaa kuntotarkastus tilata ennen lumen tuloa. Näin pystytään tarkastamaan myös vesikatto ja sokkelin vierustat talon ulkopuolelta, mitkä talvella jäisivät tarkastamatta lumen vuoksi. Kuntotarkastusraportti on myös valmiina kiinteistön hinnoittelua varten, jolloin mahdolliset rakennuksen pienet puutteet ja viat on jo huomioitu pyyntihinnassa ja mahdollinen kiinteistöstä kiinnostunut ostaja on ne huomioinut tarjouksessaan. Jos kuntotarkastus tehdään vasta tarjouksen jälkeen, päädytään usein tinkimään kauppahintaa alemmaksi kuntotarkastuksessa esille tulleista pienistä puutteista.

Kuntotarkastus

OMAKOTITALON KUNTOTARKASTUS

Kuntotarkastuksessa kaikkein tärkein tekijä on tarkastajan ammattitaito ja kokemus eri aikakausien rakennuksista. Aina täytyy huomioida, että tarkastuksen tekee vain yksi henkilö eikä yritys. Tällä on oleellinen merkitys rakennuksen pakollisen korjaustarpeen selvittelyssä ja siten ehkäisemässä mahdollisia jälkeenpäin tulevia riitatilanteita.


Tilaa kuntotarkastus